Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Danışmanlık Yönetmeliğinde 2.Değişiklik-29.6.2009

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Admin


Admin

TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Uygulama Esaslarının hizmet verecek çiftçi sayısı ve alanlar bölümünü düzenleyen 17 nci maddesi, 1 inci fıkra ve tarımsal danışmanlık şirketlerinin, danışmanlık hizmetlerini yürütmelerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen 11 inci maddesi, 8 inci fıkrası Bakanlık Makamının 29 haziran 2009 ve 4115 sayılı olurları ile değiştirilmiştir.Söz konusu Makam Oluru ile;



"11 inci Madde, 8 inci fıkra;

(8) En az üç tarım danışmanının istihdam edilmesi zorunludur. Ancak başka il veya ilçede şube açılması durumunda yönetici hariç olmak üzere ilde en az iki, ilçede en az bir tarım danışmanının istihdam edilmesi zorunludur.

17 nci Madde, 1 inci fıkra;

(1) Tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlarda bir tarım danışmanının hizmet vereceği tarımsal işletmelerin toplam büyüklüğü, azami işletme sayıları ve bu işletmeleri kontrol sıklıkları aşağıda belirlenmiştir.

(a) Tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlarda, bir tarım danışmanının hizmet vereceği tarımsal işletmelerin toplam büyüklüğü bitkisel üretimde; seracılık 300 dekar, bahçe bitkileri 3.000 dekar, tarla ziraatı (sulu) 5.000 dekar, tarla ziraatı (kuru) 10.000 dekarı geçemez. Hayvansal üretimde; büyük baş hayvancılık (süt) 1.000 baş, büyükbaş hayvancılık (besi) 4.000 baş, küçükbaş hayvancılık 10.000 baş , su ürünlerinde 100 ton/yıl ve arıcılık da 3.000 koloniyi geçemez.

(b) Bir tarım danışmanının hizmet verebileceği azami tarımsal işletme sayısı bitkisel üretimde; seracılık 50, bahçe bitkilerinde 50, tarla ziraatı (sulu) 50, tarla ziraatı (kuru) 70, hayvansal üretimde; büyükbaş hayvancılık (süt) 40, büyükbaş hayvancılık (besi) 80, küçükbaş hayvancılık 80, su ürünleri işletmelerinde 10, arıcılık da 50' yi geçemez.

Bir tarım danışmanının hizmet verdiği işletmelerin karma olması durumunda hizmet verebileceği işletmelerin toplam alanı; her bir yetiştiricilik tipi için belirlenen toplam büyüklüğünün, hizmet vereceği toplam işletme sayısına bölümü ile bulunacak ortalama işletme büyüklüğü üzerinden hesaplanır. Karma işletmelerde bir tarım danışmanı en fazla 80 işletmeye hizmet verebilir.

(c) Bir tarım danışmanı, tarımsal danışmanlık hizmeti verdiği bu işletmeleri en az; bitkisel üretim; seracılık haftada 1, bahçe yılda 24, tarla ziraatı (sulu) yılda 15, tarla ziraatı (kuru) yılda 12, hayvancılık; büyükbaş hayvancılık (süt ) haftada 1, büyükbaş hayvancılık (besi) yılda 24, küçükbaş hayvancılık yılda 24, su ürünleri işletmelerinde haftada 1 ve arıcılık da yılda 24 kez kontrol etmek zorundadır." şeklinde değiştirilmiştir.

Kaynak: tedgem.gov.tr

https://orhan.catsboard.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz