Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

21 ve 31 MAYIS GÜNLERİ

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

121 ve 31  MAYIS GÜNLERİ Empty 21 ve 31 MAYIS GÜNLERİ C.tesi Mayıs 23, 2009 3:20 pm

Admin


Admin

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü
EN İYİ ÇÖZÜM HİÇ BAŞLAMAMAK, BAŞLAYANLAR İÇİNSE BIRAKMADA KARARLI OLMAK !
Prof.Dr.Gülay ŞADAN'ın hedefi:"Dumansız Üniversite"...

21 Mayıs Dünya Süt Günü
SÜT, SU GİBİ GÜNLÜK YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZ BİR İÇECEĞİ OLMALI
İnsan vücudu için en gerekli besin maddelerinden biri olan sütün faydalarını öğretmek,süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin artırılmasını sağlamak amacıyla, Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince 21 Mayıs günü, Federasyon’a üye tüm ülkelerde “Dünya Süt Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün içinde bulunduğu hafta Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından “Süt haftası” olarak ilan edilmiştir...


______________________________________________________________________

SÜT ÜRETİCİLERİNİN DURUMU VE KUTLAMALAR HAKKINDA

SÜT ÜRETİCİLERİNİN ÇIĞLIĞI www.tarim.gen.tr


-Ey süt içenler, çocuklarına süt içirenler, yoğurt,ayran içenler duyun ve duyurun feryadımızı !!

-Üreticiden 0,6 TL den süt alınırken raflardaki süt ve mamüllerinin fiatları neydi ?

-Şimdilerde çiğ süt 0,45 Tl den üreticiden alınırken neden süt mamüllerinin fiatı aynı ?

-İthal edilen binlerce süt tozundan, buzağı maması denilerek tozlardan yapılan yediğimiz süt mamüllerini hangi SÜT MAMÜLLERİ FABRİKALARI kullanıyor açığa çıkarınız….

Fındık üreticisinin sahibi FISKOBİRLİK

Pamuk üreticisinin sahibi ÇUKOBİRLİK

Zeytin Üreticisinin sahibi TARİŞ, MARMARABİRLİK,

Ayçiçeği üreticisinin sahibi KARADENİZBİRLİK,

Buğday,Mısır üreticisinin sahibi TMO (Toprak Mahsülleri ofisi)

Bu kuruluşlar kendi alanlarında fiatları dengeliyor ve düzenliyor.. Alanlarındaki üreticileri Avrupanın KARTEL'lerine boğdurmuyor.

Süt üreticisinin sahibi kim ? SAHİPSİZ ' DİR süt üreticileri.

SEK (Süt Endüstrisi Kurumu ) nun özelleştirilmesi süt üreticilerinin ineklerini katlediyor.

Ey Tarım Bakanlığı Desdekleme Genel Müdürlüğü; Boşuna çiftçiyi borçlandırarak Süt ineği vermeyin.
Önce Süt üreticisinin feryadına kulak verin.

SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU gibi bir kurumu tekrar kurmazsanız , Bir yıla kalmaz TÜM SÜT İNEKLERİ KESİME GİDER.

********* LabEN - www.tarim.gen.tr işbirliğiyle Toprak - Yaprak Analizi *****
___________________________________________________________________________
DÜNYA SÜT GÜNÜ HABERLERİ: http://www.tumgazeteler.com/haberleri/dunya-sut-gunu/......................................................................................

HABER: KDZ. EREĞLİ İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYA SÜT GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI...

http://www.degisimmedya.com/degisim.php?sub=arsiv&id=52094
Karadeniz Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü Dünya Süt günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tarım Müdürlüğü açıkta satılan sütler hakkında önemli uyarılarda bulundu.

İlçe tarım Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklama şöyle : “Bebeklikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa hayatımızın her döneminde vücudumuz için en gerekli besin maddelerinden biri olan sütün faydalarını öğretmek, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin artırılmasını sağlamak amacıyla, Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince 21 Mayıs günü, Federasyon’a üye tüm ülkelerde “Dünya Süt Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün içinde bulunduğu hafta Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından “Süt haftası” olarak ilan edilmiştir.

Yeterli ve dengeli beslenmede, süt ve süt ürünlerinin büyük önem taşıdığı bilinen bir gerçektir. Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitaminleri bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri, yaşamımızın her döneminde vücudumuz için hayati önem taşımaktadır. Bebeklik döneminin vazgeçilmez gıdası olan süt, büyüme ve gelişme çağında olan gençler, anne adayları, yaşlılar için de vazgeçilmez bir gıda maddesidir.

İnsan beslenmesinde gerekli olan kalsiyumun süt ve süt ürünleri olmadan alınması mümkün değildir. Kalsiyum tüketimi ile kemik yoğunluğu arasında sıkı bir ilişki vardır. Kemik yoğunluğunun en üst noktaya ulaştığı 25-30 yaşlarına kadar tüketilen kalsiyum, kemik yoğunluğunun artmasına neden olur ve sonraki yaşlarda görülen osteoporozun erken görülme riskini azaltır. Ayrıca sütte bulunan A vitamini göz ve diş sağlığına, E vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesine, B vitamini iştah, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine, D vitamini ise, özellikle çocuklarda diş ve kemiklerin büyümesine, gelişmesine etki etmektedir. Bunun yanı sıra sütün içerdiğindeki biotin, saç ve deri sağlığı için önem taşırken, B2 vitamini büyümeyi hızlandırmaktadır. Bu nedenle, çocukların gelişme çağından itibaren sağlıklı büyümesi ve ileriki yaşlarda osteoporozdan(kemik erimesi) korunmaları için kalsiyum ve vitamin deposu olan süt tüketimine önem verilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle günde en az; bebeklerin 750 gr, çocukların 300-350 gr, gençlerin 350 gr, yetişkin ve yaşlıların 250-400 gr, hamile ve emzikli kadınların ise 500 gr içme sütü veya aynı miktarlarda süt içeren yoğurt, peynir, ayran gibi süt ürünlerini tüketmeleri gerekmektedir.

Oysa ülkemizde yılda kişi başına toplam 24 litre süt tüketilmektedir. İşlenmiş ve paketlenmiş süt tüketimi ise kişi başına 11 litre düzeyinde bulunmaktadır. Avrupa ülkelerinin pek çoğunda sadece işlenmiş içme sütü tüketimi kişi başına yılda ortalama 94 litre düzeyindedir. Bu rakamlar da ülkemizde süt ve eşdeğeri ürünlerin tüketiminin çok gerilerde olduğunu ortaya koymaktadır.

Bununla birlikte, üretilen sütün ancak %48’inin pazarlanması, kalan %52’lik payın gelişmiş ülkelerin unuttuğu fakat ülkemizde hala yaygın olan sokak sütü halinde tüketiciye ulaşması, tüketilen sütün kalitesinin de önemli olduğunu vurgulamayı gerektirmektedir.

Süt mikroorganizmalar için uygun bir ortam olduğundan çok kısa süre içerisinde bozulabilmekte ve sağlığımız için tehlikeli olabilmektedir. Bu nedenle ambalajsız olarak tüketime sunulan sokak sütlerinin dayanma sürelerinin arttırılması için süte karbonat, soda gibi birçok katkı maddesi katılabilmekte, yağı alınarak yerine su eklenerek hile yapılabilmektedir. Çiğ olarak tüketime sunulan sokak sütlerinde soğuk zincir korunamadığından tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen taşıma sürecinde toplam bakteri yükü artmakta, bunun sonucunda ısı ile yok edilemeyen toksinler oluşmaktadır. Tüketici satın aldığı sokak sütlerinde kontrollü bir ısıtma sağlayamadığından kaynatma ile sütün besin değerlerinde önemli azalmalara neden olmaktadır.

Bu nedenle süt alırken, hastalık yapıcı etkenlerden tamamen arındırılmış, besin değeri yüksek pastörize veya uzun ömürlü sütler tercih edilmelidir ve etiketlerinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığından üretim izni alınıp alınmadığına ve son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir.”
____________________________________________________________



...
31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü
EN İYİ ÇÖZÜM HİÇ BAŞLAMAMAK, BAŞLAYANLAR İÇİNSE BIRAKMADA KARARLI OLMAK !


AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SİGARA MÜCADELE KURULU BAŞKANLIĞI
http://www.akdeniz.edu.tr/sigara.htm
__________________________________________________________________________

SAYIN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRETİM ÜYELERİ, PERSONELİ VE ÖĞRENCİLERİNE


31 Mayıs Dünya Sigarasız günü nedeniyle Valiliğin İl Tütün Kontrol Kurulu tarafından düzenlenen programa özellikle Üniversitemizden büyük destek beklenmektedir. 31 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan program aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Katılımınız 19 Temmuzda tamamen yürürlüğe girecek olan Dumansız Türkiye uygulamasına büyük destek verecektir. Saygılarımla

Prof. Dr.Gülay ŞADAN
Tütün Eğitimi Kurulu Başkanı

PROGRAM
___________
09:30-10:00 Meteoroloji Müdürlüğü önünde toplanma
10:00-10:45 Yürüyüş(Meteoroloji Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanına)
10:45-11:05 "Anadolu Ateş Grubu"Dans Gösterisi TED Antalya Koleji Özel İ.Ö Okulu Müd.
11:05-11:20 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Basın Açıklaması, Kapanış
http://www.akdeniz.edu.tr/web/duyurular/31mayis2009.htm
_____________________________________________________________

Akdeniz Üniversitesinin çok değerli öğrencileri
Ayrıcalıklı bir Üniversite olan Akdeniz Üniversitesine, kayıt yaptırmakta yada kayıt yeniletmektesiniz. 2004 yılında tüm Fakülte ve Yüksekokul temsilcilerinin katılımı ile kurulan Akdeniz Üniversitesi Sigara Mücadele Kurulu “Sigarasız Üniversite” hedefini benimsemiş olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Bu bağlamda tüm kapalı alanlarda 4207 sayılı yasa gereği sigara içilmesi yasaktır. Ayrıca kapı girişlerinde ve açık alanlarda yapılan herhangi bir toplantı sırasında da sigara içilmesi yasaklanmıştır. Uymayanlara yasa gereği ceza verilecektir.

-Sigara içiyorsanız lütfen sigarayı bırakınız.
-İzmarit, kül ve duman ile etrafınızı kirletmeyiniz.
-Yangın tehlikesi yaratmayınız.
-Kendi sağlığınız yanı sıra dumanla sigara içmeyenlerin de sağlığını tehdit ettiğinizi bilip,ona göre davranınız.
-Sigara içenler ve içmeyenler konuyla ilgili sorunlarınızı Akdeniz Üniversitesi Sigara Mücadele Kurulu Başkanlığına iletiniz. (Tel: 242 2274646, e-mail: gsadan@akdeniz.edu.tr)

-Sigarayı bırakmak istiyorsanız Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları “Sigara Bıraktırma Polikliniğine” başvurunuz. (Tel: 2274343-33595 ve 33592)
_________________________YARARLI LİNKLER________________

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SİGARA MÜCADELE KURULU BAŞKANLIĞI
http://www.akdeniz.edu.tr/sigara.htm

http://www.sigara.gen.tr/yeni_hayat/index.html

http://new.sigara.org/

http://www.sigarabirakmamerkezi.com/

http://www.internationalhospital.com.tr/sigara.asp?gclid=CP2irojT0poCFUYJ3wodTz2d3A

http://www.sigara.net/

https://orhan.catsboard.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz